november 2015

Vi venstrehendte 

 

right på engelsk, og på mange andre språk, betyr både "høyre" og "riktig".
venstre derimot, betyr "klossete" på fransk og tysk. på latin: "ond". og på gresk: "truende". det er jo ikke bra.

dette har jeg tenkt mye på i det siste, og jeg synes det er en ganske fascinerende greie. 
det at man kan "bonde" med noen som skriver med samme hånd som deg, synes jeg er litt fint, men også litt rart? dog er vi jo en minoritet, så sånn sett er det jo en ganske stor ting å ha tilfelles. men at vi venstrehendte tjener mer i jobbsammenheng og at vi har økt risiko for å bli rusmisbrukere, blir jo bare underholdende. 

uansett er det gøy å ha disse i ryggen:

 
likevel 
i enkelte settinger kan det være utrolig tungvindt og vrient å være venstrehendt. samt irriterende og veldig upraktisk. 
selv om det slettes ikke ser ut til å være noe problem for angelina, er det likevel en uting på noen områder. 
mange av disse er jo bare hverdagslige sysler, men der det er mest upraktisk er under forelesninger, seminarer eller viktige arrangementer, da dette kan være et lite handikap for oss uten en støtte til armen. 


derfor blir dette temaet i mitt nye prosjekt
stay tuned

Bygården

 

Prosjektet til Hanne og meg er nå historie. Et perfekt samarbeid, og et prosjekt jeg nesten ga sjela mi til. Når man jobber så intenst og så engasjert får man lett tunnellsyn og lukker ut alt annet. Et langt prosjekt og to månedsskifter, men nå er det endelig komplett(!!).

Oppgaven vi fikk var å gi nytt liv til et eksisterende bygg her i Bergen - nemlig vår egen skole.

Noe Hanne og jeg savnet her i Bergen er et sted for matlaging og fellesskap; et sted man møtes på kjøkkenet for å lære mer om matlaging, dyrking av mat og ens tradisjoner, og det sosiale som følger med. Vi var hele tiden fascinert av hele konseptet rundt et drivhus og dyrking av mat. Vi bestemte oss derfor for å plassere et drivhus på det eksisterende bygget, og forvandle det om til en matstasjon midt i hjertet av Bergen. Vi var opptatt av å gi mennesker i byen kunnskap og forståelse av naturens gaver, skape fellesskap og matglede på kjøkkenet, bringe jordbruket til folket og byen, og dyrke planter fra jord til bord
 


Det ble døpt Bygården.
Bygget inneholder et veksthus, et stort kjøkken og hage med dyrkbar jord, bibliotek og auditorium.
 


 


 
Vi er hverken ingeniører eller arkitekter og aner ikke hva vi holder på med når det kommer til konstruksjoner til et bygg. Men- drivhus ble det til slutt! Takket være god hjelp og møter med dyktige mennesker, samt mange klumsete spørsmål, fikk vi hjelpen vi trengte. Vi synes det ble en homerun.
 


 

Et stort areal på kjøkkenet, beregnet for mennesker i alle aldre, derav de to nivåene på kjøkkenbenken. Furu er et treverk som går igjen i bygget, som får fram den rustikke følelsen vi ønsker å skape. Furu er undervurdert.
 


 
Vårt lille bibliotek var viktig og nødvendig å ha for kunnskap og informasjon om vår visjon og jordbruk. Sittegruppene har jeg laget selv, ukompliserte og i furu-drakt.

Taket er fjernet for å få til denne rendringen, men du finner hvertfall takterrassen på toppen.

Håper du likte vårt konsept og prosjekt :)

hits