august 2011

WONDERFUL LIFE
Sitter hjemme, venter på gjester, lukter høst, spiser avocado, savner bestevennen, tvinner mitt lange hår, tenker på tiden fremover. Det skal bli så deilig med høst. Elsker været, stemningen, fargene, moten. Nå passer det med et aaaah.


FINE?Stort salg på asos.com nå, og hadde det ikke vært for at bankkortet mitt ble slukt på lørdag, hadde jeg vært noen klær rikere.


FUGLEREIR

@ fuglen med Johannes, Sigmund og Anja. Ville bare minne dere på at Sigmund er singel, men bestemoren på siste bilde er opptatt.

WHITE WALLS
Rommet for øyeblikket er nå mitt Vietnam. Tull og unødvendigheter bare ligger slengt rundt på alle slags mulige plasser. På en måte er rydding en positiv ting: man finner noe nyttig, noe som er glemt, noe man ikke forstår ligger der, noe man kan ha på seg, men det kan også ha en negativ effekt: rommet blir rotete, rotete, rotete og dessuten blir det rotete. Hehe, bare en ting - jeg så på "Frogner" på TV3 istad, og noen må seriøst stenge av hele Frogner-området for at serien skal bli avlyst, for dette er bare en tragedie for det norske folk. Jeg tror jeg aldri har sett noe så råttent, kleint, og skrekkslagent på lenge! Jeg tar betalt for å se på det. Om du ikke har sett det: SE DET! På TV3 sine nettsider. Det er så latterlig.


PEACOCK

Tatt av Anna.

Jeg er på flyttefot. Har jobbet og jobbet på rommet, og føler meg utrolig bra! Den beste følelsen man kan ha, er når man har fått noe overstått. Noe man har tenkt lenge på, men som aldri har blitt godt. Ah, følelsen av frihet, god tid og kontroll. Nesten perfekt. Nå skal jeg legge meg med god samvittighet, og se for første gang (!) på "Skjønnheten og Udyret" på VHS. Disney blir aldri gammelt


1+1Som noen av dere kanskje har fått med seg, har jeg i det siste året blitt så Beyoncè-avhengig at det nesten er skummelt. Jeg elsker musikken hennes, hennes image, smak, dansemoves (hehe), og stil. Hun har forandret seg i de siste årene, og wow, jeg har blitt helt frelst. Her er hennes nye musikkvideo, 1+1, og den er utrolig bra. Se den.


ANA ANNA ANNNA ANNA ANA
Befinner meg hos min kjære venninne, Anna. Vi har drukket velsmakende vin, danset på gresset, snakket i mørke, og hatt lange diskusjoner om klær fra nettet. Hvorfor må en Alexander McQueen-kjole koste 40 000,-? :OOOOOOOOOOOOOO    - Nå blir det natta fra oss. Og om du kjeder deg, oppdater Facebook og trykk på "siste 300" som jeg gjør all-the-time. Uffffffffffffffffffffffffffffff 


RØLPEFEST"Pararølp" viste seg til å være et mye morsommere arrangement enn det jeg forventet det skulle være. Jeg forventet fulle, irriterende mennesker, våte sko, og en stygg og fettete frisyre - vel, alle disse tingene var faktisk tilfelle, men heldigvis var det så mørkt at man kunne se så jævelig ut som mulig, og likevel få seg et ligg bak en busk. Det var forresten på Songsvann... jeg har ikke noe mer å skrive.

Godt at ingen så fjeset mitt i går, for jeg ser nærmere ut som en muggen makrell i tomat-boks på alle bildene. Hehe, morsomt at jeg var den eneste fra min skole der, og likevel var det over 10 stk som leste bloggen min. Skummelt.

Nå har jeg (suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukkkkkkkkkkkkkkkkkk) tenkt til å ta meg en tur til byen. Må fikse noen greier nå som jeg endelig har penger. Æsj, det regner òg. Dette kommer til å bli van(n)vittig moro.


DAD'SElsker pappas gamle bilder fra 80-tallet. De er fine akkurat som de er, uten redigering eller oppstillinger. Favoritten er nr. 2, t-skjorta sier alt. Jeg lurer fortsatt på hvordan pappa var på min alder. Det er en samtale jeg kanskje klarer å leve uten? De hadde det sikkert grusomt på den tiden, uten blogger og Google. Altså, hva kunne man gjør om man var alene hjemme? Knulle øret inn til radioen? Jeg ringer pappa og spør.

Nå drar jeg på Kattafest på Songsvann med masser av Katedralskole-folk og kåte førstiser. Og Anja & Johannes - dere bør dra dit for min del! Jeg vet ikke hvordan Kattahumoren er, jeg trenger deres hjelp.


SPACEPå skolefronten har det skjedd forandringer, både med timeplanen og med mennesker. Nye mennesker. Små mennesker. Mennesker som har gått gjennom en vanskelig sommferie fordi de har tenkt "hva skal jeg ha på meg på første skoledag?". De vet at skolen har et fokus på stil og mote, så han eller hun klikker seg inn på forskjellige blogger og finner plagg som alle bloggere kjøper. Bloggere revolusjonerer mennesket enten om de vil det eller ikke. Anyways - jeg går kunst, som vil si mye kunst hver dag. Selvfølgelig gøy å tegne istedet for å skrive, men litt slitsomt. Ellers nada nytt. Eller jo, rektoren vår har blitt bodyguard, og sperrer de som kommer for sent UTE foran skolen for å ikke forstyrre timensordenen. Fy faen, jeg må spy.

Jeg skifter fra skole-modus til hjemme-modus med en gang jeg kommer hjem fra skolen. Da jeg kom hjem isted leste jeg det nyeste Harper's Bazar, lagde meg te, tok bilder av meg selv drikke te, slettet bildene siden de ble stygge, la fra meg bladet med de 560046322 sidene, begynte å rydde, og gjemte alle skolesaker. Dette skoleåret kommer til å ende opp smertefult.Da jeg ryddet i gamle esker og skap, og fant disse brillene i skuffen. Noen som husker dem igjen, især dere steinerkids som fikk se meg med dem? Håper dere var syke den dagen, btw.


PORTS 1961dette er fantastisk! her er det minimalistisk fra hårtupp til tånegn. perfekt for meg som elsker den minimalistiske moten, med lyse farger, lite tilbehør og fantastiske (sier det igjen) snitt. herrrrlig!


WATCH THE THRONE
Elsker det nye albumet til Jay-Z og Kanye West. Albumet er kult siden det er veldig annerledes fra noe annet jeg har hørt, og de blander rap med pop og mikser det med store instrumenter. Elsker det!

AUTUMN KILLER PIECES


... som jeg elsker høsten. fra asos.com.

BRIGHT SUMMER
Elsker denne looken til Celine. Hun kombinerer den sterke rødfargen på leppene hennes, med sorte klær og sorte solbriller. Sort og rødt kan fort bli for vulgært, men ikke om man demper de sterke fargene.

Farger er oppskrytt.

PURE


Creds til Rikke som har tatt disse bildene av meg. Du kan besøke hennes hjemmeside her.


GULL I VINEN

Jeg husker jeg satt i godstolen i Åndalsnes da jeg var der i ferien, med et rykende ferskt magasin fra butikken i fanget, en sjokoladeplate bare for meg selv, i et nokså stille hus. Dette var for nøyaktig èn måned siden. Jeg husker vi skrudde på TV'n, og fikk et sjokk over de forferdelige nyhetene. Ferien derfra var rolig. Det at en hel måned har gått fra den dagen, det er utrolig. Alt går så fort. Til og med sorgen. Men heldigvis kommer vi omsider over den.

De siste dagene har vært avslappende. Jeg hadde noen utrolig fine dager og netter da jeg var gjest i Heddas tomme hus, og vi brukte dagene på å finne ut hvilke sider av oss selv vi ville forandre. Neida, vi bare slappet av med god mat, musikk, spill, drakk vin med gullflak i, og spiste lav-karbo vafler (som kom opp igjen). Jeg har bakt hjerteformet kake med Ellen, tatt noen byturer med familien, og forbredt meg på et nytt skoleår. Ja, det var dritt å starte igjen. Det som er pussig (og jævlig irriterende), er at jeg har hatt flere lesere nå som bloggpausen har foregått, enn jeg har hatt mens jeg blogga som vanlig. Jeg starter igjen, jeg. Med nytt design og med nye holdninger og meninger. Serious.

BLOGGPAUSE NUHHHH

how do i make a gif

Fyfffff, orker ikke den dritten her. Kommer tilbake i en nyere versjon til høsten. (eller om en uke). UGH

LYKKELIGHar akkurat vært i byen og tatt en øl med Anna i solsteken. Øl og fine venner kommer godt overens altså. Øl er smaken av sommer. Virkelig. En kald øl på en sommerdag er som å ta et varmt bad etter en treningsøkt, bare bedre.

Når jeg kommer hjem, er det noe jeg ser på i minst ti minutter før jeg får en reaksjon. Mamma har kjøpt.... nesten flaut å si det... FIRST PRICE COLA FREE! Ikke nok med at det er First Price, men COLA FREE! Jeg var redd jeg skulle miste smaksløkene mine. Altså, opplevelsen av smaken var ikke akkurat orgasme på flaske, og det føltes nesten ut som at de hadde skvist cola-godteri og addet en blanding av Farris og kullsyre.De folka på flaska ser jævelig glade ut der de står med billigcola i hendene. På innsiden skriker de "HVORFOR SA JEG JA TIL DETTE!?!"

Er egentlig dritkeen på å se Lykke Li på Øya etterpå, men vet ikke om jeg orker...Nå fikk jeg faktisk litt lyst til å ta det varme badet...


kroppsspråkNy rekord: jeg sov til kl. 13.14. Tiden har bare gått i sneglefart i hele dag. Jeg var såå utslitt i går at jeg nesten ikke klarte å legge meg til sengs. Ryggen min er antageligvis formet som en Z, beina mine som to veldig stygge L'er, og trynet mitt som en... Ø? Nei, herregud som jeg hater megselv for at jeg skrive dette. Stikker til byen for å møte Anna, tudels.


øya //// 2

Høydepunkter fra dagen:


Politiparken. Ikke nok med at det er utrolig koselig og en god steming tilstede, så er det veldig sentralt også. Noe som passer bra om man vil ta seg en øl til 30,- på Joker fremfor 70,- på festivalområdet. Politiparken har en perfekt størrelse, ingen labirynter eller andre unødvendigheter.


Wiz Khalifa. Det var vel broren min som fikk meg til å se han, men etter å ha tatt litt research, fant jeg ut at jeg hadde sett han mange, mange ganger før. Konserten var underholdende, fengende og stemningsfull. Elsket antrekket..


Panbrød til 5 kr. Skal kjøpe det hver dag fremover, ass. Hver dag.Været. Så utrolig herlig med sol! Man får øyeblikkelig den festival-følelsen man alltid er på utkikk etter. Men jeg må si at Oslo har blitt litt... kjørligere? Det var en uhyggelig kald bris da jeg gikk hjem istad.Menneskene. Alle er så utrolig imøtekommende og hyggelige, hva har skjedd? Når man er på shopping i byen, klorer man for å komme først i køen, mens her er folk nesten så hyggelige at de spanderer en øl på deg. Ikke så vilt, men. OG- HERREGUD, SÅ MANGE HIPSTERE! Jeg er dønn serriøs, man ser en hipster for hver gang man flytter på synet. Altså, stilen i seg selv er jo veldig enkel å sette sammen da. Bare ta på deg en olajakke (hei!), et par støvler, og en virkelig smashing (rutete) skjorte, så er du i mål. Gjerne en hatt. Gud, så mange hatter jeg så. Jeg kunne serriøst bytte hatter på folk i all hemmelighet uten at noen hadde lagt merke til det.


Fleex Foxes var behagelige...Janelle Monàe derimot var helt fantastisk! Hun fikk alle til å bli en del av showet, noe jeg synes er veldig viktig. Scenen var fylt opp med femten mennesker som både danset og sang, og lagde en så god stemning som satte fyr på konserten. Det beste var når hun fikk oss alle til å sitte...


Jeg var sååååå nære til å få et plekter :(Aphex Twin fikk alle til å danse.... og komme på storskjerm.

For en fantastisk dag.

shades onTil tross for den gode stemningen rundt Øya, er det èn ting som virkelig går meg på nervene: trikken. Jeg hater trikk. Den tar så unødvendig lang tid, og den må stoppe på hvert bidige stopp. Herregud, det er jo over 20 000 av dem! Den kjører ikke en meter engang før man drar fra en stasjon til en annen. Egentlig, så gleder jeg meg litt over at dette er min siste dag på Øya, da slipper jeg å ta trikk hjem. Men jeg gleder meg til i dag! Artister som Wiz Khalifa, Guided By Voices, Fleet Foxes, Kaizers Orchestra og Janelle Monàe skal opptre.Haha, har du sett noe så stygt? De brillene fikk jeg grunnet arbeidet under Øya, og de passer bedre til fyring på peisen enn det de gjør til meg.+ jeg har fremdeles vansker med å puste etter Kanye West konserten i går. Han har bare noen av de mest nydelige sangene.

øya //// 1
Øya kan dette med stemning selv om været er dårlig, altså. Hvertfall, jeg hadde det veldig koselig i dag på Øyas åpningsdag. Godt å se igjen folk fra fjær og nær, og rett og slett danse rundt i gummistøvler. Vi så Lukestar, hørte på Veronica Maggio, så Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, sovnet gjennom James Blake, og ventet på at Kanye West skulle entre scenen... eller om det er riktig ordet. 

Lukestar

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros (hvem kaller seg noe sånt?)


Elsker dette.Kanye West var bare heeeeelt... gi meg noen ord, liksom. Det var satt opp tre deler, alle tre like fantastiske. Det var et show uten sidestykke man ikke kunne ta øynene vekk fra. Sangene, danserne, det var liksom ikke til å tro hvor godt planlagt dette var. Plutselig snudde vi oss, og der stod han og rappet fra en fire meter høy heis. Nei.... ubeskrivelig.


vann i munnHar akkurat kommet hjem fra (et mareritt, et helvete, et sort høl) jobb, og føret var på topp; regn, regn, og regn. Ikke nok med at jeg forsov meg i dag tidlig, òg glemte støvlene mine, òg glemte en varm genser, òg glemte mobilen, så må jeg før alle konsertene, dra til Ullevaal Sykehus og amputere pekefingeren min (det er et under at jeg klarer å skrive dette), for jeg føler ikke NOE! Men jeg holdt humøret oppe da...Jeg smiler fordi idèt jeg tok bilde fikk jeg lov til å gå. Det var ikke mye smil om munnen istad, forrrrå si-d sånn. Og dere:... jeg stoler på VG, ass. Og mens børsen synker i USA...... stiger mine forventninger til Øya Festialen 2011 til værs! Jeg gleder meg til å se Kanye! (gamle buddies, bruker bare fornavnet)


sprudlevin

Ok, det foregår noen virkelige endringer på denne bloggen i skrivende stund, så om alt er fucka og rart - derfor. Uansett, etter to hele dager hjemme med absolutt avslappning, var det deilig å komme seg ut litt. Jeg møtte Celine over en kjapp lunsj. Spiste en advocado-baguett (ja, jeg er så sykt blakk nå). Så tok vi turen ned til Jacob Aall og møtte Martine, Marte og Vilde. Vi bestilte to flasker med musserende vin, noe som trengtes når vi senere skulle på konsert på Blå. Eller, vi og vi...
Sååå glade.Som sagt skulle vi på konsert på Blå. Vel, vi tok først turen ned til Øya, for disse jentene skulle nemlig hente festivalpassene sine. Gud, så misunnelig jeg var, jeg bare nevner det! Og helt, helt, helt ut av det blå spurte jeg om de trengte noen flere frivillige. "Ja! Kan du begynne akkurat nå? Bli med meg!" sa en utrolig hyggelig dame, og selvfølgelig kunne jeg! Så resten av kvelden brukte jeg tiden på å skru (meg selv fast til en flaggstang) kraner til plastbaljer (serriøst, ikke spør, det var en jævlig jobb). Det hjalp heller ikke at duden jeg jobbet med lignet (og snakket) som Quasimodo. Men på den lyse siden: jeg får gratis festivalpass! Hurra!


kreativitet kan ikke læres, bare utvikles.

Har vært i mitt kreative hjørne de siste dagene, og den beste følelsen jeg kan få er å få ting gjort. Rett og slett. Slippe å tenke på alt jeg må gjøre, hva jeg burde gjøre osv. Til å starte med, så har jeg faktisk begynt på en bok.Jeg har alltid like Helene Uri. Vet ikke hvorfor, har bare alltid likt personen liksom. Uansett, denne boka er bra. Veldig, veldig bra. Ellers har jeg begynt på "Året 2011"-boka mi.Jeg tenker: endelig ferdig med den dritten her. Det tar sabla lang tid å lage en slik bok, men i etterkant kommer jeg til å takke meg selv for å ha gjørt det. Også har jeg vært i mitt kreative hjørne og tegnet i boka mi.Ok, en kjapp update. Skal ommøblere på bloggen nå. Blir aldri fornøyd..

i regnet

Deilig å stå opp og bare ikke gjøre noe som helst. I dag morges slod jeg rekorden min på å ligge lenge: 12:58. Hva har jeg gjort, tenkte jeg? Åja, alt utenom å sove den siste uka. Dagene har vært hektiske, men på en positiv måte. Det at det bøttet ned istad, var mer greit enn leit. Dagen skal jeg bruke på å ferdiggjøre prosjektene mine; ommøblere rommet, rydde, lime inn engangskamerabildene mine i en "2011-minnebok" jeg har laget, tegne ferdig noen tegninger, og ta en skikkelig rydde-omgang i skapet. Mye skal kastet, mye skal klippes opp, noe som syes om etc.etc. Ellers blir det Moldekamp da, Rosenborg - Molde som jeg skal se med hele familiegjengen. 20.00 på TV2!bussgjengen
Følte meg bra da jeg satt på bussen hjem istad. Dagen var bare utrolig bra, inneholdt så mye fint! Huk var fantastisk deilig, varmt, behagelig. Bare et tips: aldri legg andre planer før du skal til Huk, for du kommer antageligvis til å skifte mening sånn 23040 ganger før du bestemmer deg for å dra eller ikke. Men vi dro. Til en bursdag. Følte meg litt som en tyv. Vi dro dit, fikk mat, drikke, fikk møtt hyggelige mennesker, før vi til slutt dro. Som et poff var vi borte. Fikk dessverre ikke tatt noen bilder, men Sigrid hadde hvertfall på seg en ny kjole, Anja et gammelt-nytt ola-skjørt, og Johannes som har blitt så tan hadde du uansett ikke lagt merke til siden det var så mørkt ute. Møtes igjen snart, folkens? En busstur kanskje?

"jeg skal bare kjapt inn og ut igjen"
@ sigrid med anja. Har akkurat vært på Huk sammen med en saueflokk av steinerbarn, og stikker nå (plutselig) til en bursdagsfest iført salt over hele kroppen og en shorts så kort at man kan begynne å lure på om jeg skal ta brazilian waxing. klem, kos. Disse to hilser.  Og, hehe, overskriften er fra et uheldig sitat fra Sigrid.

åpen himmel

Jeg våknet i dag morges med et smil om munnen, vet du hvorfor? Været hadde endelig endret seg, til noe virkelig positivt. Istedet for å dra på meg noen klær jeg på forhånd visste kom til å bli blaute av den intense varmen, var dagens morgen reddet. Jeg kunne ta på meg hva jeg ville, for første gang på tre uker! Jeg vet ikke for deg, men for meg er det som å vinne på Eurolotto.com. Jeg dro tidlig til byen for å møte min kusine, som var i akkurat samme humør som meg; daff. Daff grunnet været, tror jeg. Så jeg gjorde noe jeg ikke har gjort siden stemmeskifte i åttende klasse: kjøpe energidrikk. Nærmere bestemt Battery, altså, blir det mer "ut-og-råne"-stemning?

Så glad etter en kvikk energidrikk. Ja, hun kjøpte en òg. (for å holde ut med meg)
Mine damer og herrer, jeg presenterer: en Gard-pose.
På kvelden ble det kino istedetfor 21-Nyhetene og kattekosing. "Horrible Bosses" var en veldig morsom film, men veldig Hollywood. Også ble det sushi fra Kiwi. Finfredag.

future


Jeg føler meg bedre enn på lenge. Jeg koser meg med virkelig fine mennesker, og tilbringer mye tid med familie, jeg har god tid, stresser lite, jeg føler meg trygg, og det virker som om folk trives i hverandres nærvær. Det er snart skole, hvilket jeg ser fram til det. Tilbake til hverdagen, hva vil bli annerledes, hva vil endre seg? Vanskelig å si. Kommer til å bli interessant å se hva venner vil gjøre etter skolen. Kanskje jeg får inspirasjon til å gjøre noe helt utenom min intuisjon. Det verste er at det sikkert blir tilfelle. Hvilke venner vil jeg beholde? Ikke at jeg vil gi slipp på noen, tvert imot, men kontakt kan lett brytes. Dessverre. Jeg vil hvertfall arrangere en samkomst før skoleslutt, med alle de menneskene jeg setter pris på. Man sier "vi sees da!", og så ender man opp med å snakke med vedkommende på Facebook fire måneder senere. Virkeligheten suger.

interesting

Kjøpte denne boka i går, og er allerede glad i den.h&mNå blir det byen. Nei, jeg vet ikke hvorfor bloggen min er mer interessant en din.

sommerhygge
Jeg var bare utrolig lykkelig i byen isted. Jeg hadde gått fra å ha tunge poser under øynene, til å sveve gjennom Oslo by med vinger festet på ryggen. Jeg shopper best når jeg er i godt humør, sånn er det bare. Hvertfall når det er salg på g. Men solen tok til slutt over, og turen vendte hjem etter ikke så altfor lenge. Det er som om jeg smelter når jeg vandrer i solen. Virkelig ubehagelig og ikke altfor hot å se på.
På kvelden var jeg på middag hos Heddas' crib. Vi grillet, drakk isbiter med agurkblomster (ja), og koste med katter. Idyllisk.

Hvorfor jeg plutselig begynner med å lage bilder i kollasjer? Jeg vet faktisk ikke. Jeg gjorde det en gang og likte resultatet, men nå vet jeg ikke...

7/7

"Fuck alt. Jeg tar teoriprøven i morgen!" sa jeg i går til mamma. Det skulle skje i morgen, ikke tanke på en dag til med øving. Så jeg stod opp usedvanlig tidlig, drakk en lang kaffe, kjørte ned til byen og videre til Risløkka med en klump i halsen på størrelse med Erna, og tenkte "ja, jeg kommer til å stryke, jeg har tross alt ikke øvd sååå mye". Men jeg bestod. Wow, ja. Kan godt si jeg er i lykkerus!Pluss at jeg fikk pakke i posten på akkurat denne dagen. Jeg får jo vanligvis ikke sminkeprodukter eller andre matrielle goder, så jeg må bestille selv. Den er fra eBay.Den inneholdt en Ellen DeGeneres-video, DVD-licious. Er jeg den eneste som digger Ellen? Hun er den personen jeg elsker mest etter Deres Majestet Kongen.Nå skal jeg møte Erlend, og rade butikkene i Bogstadveien. Nei vent, jeg er tilnærmet lik blakk, siden teoriprøven kostet fuckings 555 kr. Og btw, jeg fikk syv feil av totalt syv mulige feil, så derfor overskriften. Tuddddelu.

(parken i går var forresten utrolig koselig, dog ingen av bildene jeg tok kunne overføres på PC'n. ikke spør hvorfor)

så lei

Jeg er så lei alt som har med billappen å gjøre. Jeg sverger, er det en bygning jeg kunne brent ned med ren nytelse, så ville det vært Risløkka Trafikkstasjon, altså der jeg skal ta teoriprøven og oppkjøring. Jeg er så lei av alle de idiotiske prøvene på nettet, den lange tiden det tar å lese den fordømte teoriboka, at man må betale 500 spenn for å ta den stygge prøven (som jeg helt sikkert stryker på), og det enorme presset man får for fullføre. I de siste dagene har jeg virkelig sittet med datan limt oppå brystkassa for å ta de forkastlige prøvene, og endt opp med to firkantede øyne, et fettlag på huden som gjør meg 3 kg tyngere, en brukket rygg, og gjennomvåtet klær. Jeg skal ikke lyve. Oslo blir nesten for varmt.

Til slutt trengte jeg litt avstand fra teoriprøvene, så jeg hang istedet med Birgit og Kristine på kveldingen. Beste avgjørelsen jeg har tatt i hele mitt liv.


Schvett gjeng nederst der. Koselig gjeng òg, da.

hits