juli 2013

TilbakeblikkMorsomt, og litt fint å se tilbake på gamle bilder av seg selv. Fant disse på Macen til Anna i går kveld.
1. Fra London, jan 2012. Elsker faktisk dette bildet, creds til Anna. Kjempefornøyd med nye sko og ny hettejakke, vettu!
2. 2010: Da håret mitt var på sitt lengste.
3. Usikker på når er tatt, men er hvertfall sikker på at det håret og de bryna kun tilhører den periden. Husker jeg følte meg skikkelig fin det mørke, lange, rette håret, og jeg elsket å markere bryna skikkelig. Følte meg bra, det er hvertfall fint å tenke på. Er jo alltid en periode i livet der man finner seg selv, og er fornøyd med seg selv på sin måte. Det er de oppskriftene man skriver selv som er de beste.


Trondheim

Trondheim er rett og slett en skikkelig koselig by. Og jeg vet jeg sier det om mange byer, men Trondheim har liksom den godstemningen. Ikke bare pga. byen og selve livet, men menneskene og husene og veiene, det er bare skikkelig koselig. Anna, som jeg besøker denne uka om du ikke har fått med deg det enda, sa hun følte seg hjemme ilø av de første dagene hun flytta hit. Dét skjønner jeg, og jeg skjønner også at studentmiljøet her er megabra. Og dialekten er (kan være..?) sååå fin! Haha, tror helt ærlig jeg ikke har vært i en by i Norge jeg ikke har likt? Challenge accepted.

Turiiiist vettu :-)

Gårsdagens middag. Spiste på kjempekoselige (har brukt det ordet 781 ganger nå) Tulla Fischer, min pizza hadde mango på, det var helt ok. Det minner meg bare om folk som spiser ANANAS på tacoen, altså???????????????

Dagens frokost var derimot uslåelig.

Holdte på å kjøpe denne t'en fra h&m, så fint stoff og elsker at det er så tynt! Shortsen er min, også fra h&m!

Dagens lunsj (?) var også helt uslåelig. Mmm, må få åpnet en cupcake-sjappe i Oslo også!

Stavanger

Første - og definitivt ikke siste gang jeg besøker i Stavanger! Herregud, for en fin by! Kjente på godstemningen med en gang jeg tok foten ut av toget og så utover Breiavatnet, med sola midt i fleisen og Gladmatfestivalens støy i bakgrunnen. Ja, for det var dit Sara, Ine og jeg skulle; på årets Gladmatfestival, men også for å møte Stephanie, selvfølgelig.

Vi hadde dessverre bare denne lille helga, men vi fikk uansett sett og kost oss masse. Vi var veldig heldige med været, og gikk med det første inn mot sentrums gater og let me just say: brostein er kanskje noe av det fineste jeg veit:

Elsket alle gatene, de var så små og koselige, og jeg ville nesten sette meg ned på enhver cafe og se på stemningen i gatene. Jeg eeeelsket ostehuset! Selv vasken på badet var kul, liksom. Og god mocca og kjempefint interiør.

Så vakkert! Men serr, dødskoselig butikk

Elsker muji

Det var SÅ mange mennesker på Gladmatfestivalen, og jeg syns konseptet er så utrolig smart og kult. Masser av stemning og masser av forskjellig mat fra alle kulturer. Alt du kan tenke deg, egentlig. På lørdagen stod vi opp så tidlig som mulig for å få mest ut av dagen og for å ha god tid til å se byen. Haha, vi startet dagen med en øl og klokka var rundt halv 1, eller noe. AA neste.

Kjøre på.

Vi fikk også veldig god tid til å kikke rundt i butikker, og favvobutikken var definitivt New Yorker:

Passion for fashion. Sara holdte på å kjøpe denne skulder-cardiganen (eller, jeg vet ikke om det kalles noe i det hele tatt..):

Kjempekoselig å dra ut med gjengen :)

Jeg fikk også testet ut Stavangers gater bak rattet, og en ting jeg merket var at veiene hadde altfor mye av er disse dumpene:

HATER disse. Har noen i Oslo også, men da kjører jeg med vilje en omvei for å unngå dem, haha. De var jo over alt! Men ellers var det koselig å kjøre rundt i gatene, og jeg fikk en omvisning i regnet av Stephanie og hun viste meg mange koselige steder av byen. Bl. a. Møllebukta:

Utrolig fin utsikt og en kjempekoselig plass! Fluefisking neste.

Vi var heldige med været helt til søndagen, da tok sommerregnet over. Egentlig en utrolig fin helg å være på besøk, godstemningen manglet ikke et sekund! Kommer definitivt tilbake til Stavanger.

Architectureeeee. Universitetet i Stavanger så megabra ut! Stavanger skulle nesten hatt et arkitektur-studie, siden jeg kom over mange utrolig fine bygg.

Koste meg også på Bøker & Børst med Tor mens regnet hølja ned, og knuuuuste han i Scrabble!

Hehehehe :):):) bevis må til!

Dette er bare bilder fra iPhonen min, men skal snekre sammen et innlegg med Saras bilder senere, tenkte jeg! Nå er jeg i Trondheim og besøker Anna :) snakkes!

07:25 Stavanger

Noen andre enn Sara som syns jeg er brun? Hehe. Tok på meg det chilleste antrekket i dag, ettersom jeg skal sitte på et tog i 8(!) timer, og dét er ekstremsport, det.

Halla :) Etter hva jeg har hørt og lest om Stavanger, vet jeg at det er mye nedbør og «våt luft», så regnjakka og støvlene er pakket med! Men i det siste har jeg sett det har vært dødsfint der borte??? Håper det holder ser over helga! Snakkes :*

ArkitekturBarcelona Pavilion

Fundaciò Joan MiròCan Framis

Biblioteca Jaume FusterForum Building

Homentge a la Barceloneta

Jeg får lyst til å besøke Barcelona kun for arkitekturen. Burde jeg? Herregud så mye fint. Jeg fikk inspirasjon fra et magasin jeg leste på flyet på vei til Nice, der det var en artikkel om arkitektur og unike steder verdt å besøke i verden. Favoritten er tårnet midt på stranden, åhhh.


Hjemme

Alassio

Har det fortsatt fint på ferie. Er i Alassio for øyeblikket, havneby i Italia med lange strender, god pasta og byliv. Har fått litt fregner og brunfarge, fornøyd med det. Blir middag ute i kveld med naboene hjemme i Norge, blir megakos. Hedda, du skulle vært med, ass.

1. Frokostbordet i Vernazza med magisk utsikt
2. Fottur her om dagen
3. Søteste sekken med baby oppi!
4. Fra togturen til Alassio
5. Lest ferdig boka, den var skikkelig rar, men morsom og kjekk. Tror du ville likt den, Anja (grattis med dagen, forresten!)
6. Fikk hotellrom med favvotallet mitt på, #smågleder #denfølelsen
7. Fortsatt litt skjegg.

Kommer ikke til å blogge mer fra ferien. Vi snakkes, ferieklem fra meg

8. Savner katten <3 (akkurat DER på kjøkkenbordet)

Vernazza

Du vet når du loker rundt på tumblr i timesvis og finner bilder der du øyeblikkelig tenker "åh, dit vil jeg reise"? Vel, jeg er på et slikt sted nå, og det er syyyyykt. Jeg vil aldri dra herfra.

Vernazza er en liten landsby her i Italia, med omlag 1000 innbyggere. Stedet er kjempekoselig, og selv om dette er knøttlite i forhold til Pisa, er mye mer å finne på her, pluss det er finere, kulere, bedre. Jeg elsker å være på småsteder rundt om i verden, og det er jeg nok ikke alene om; flere hundre nordmenn er også her på ferie, og det er ikke akkurat dem du vil støte innpå når du spiser ute.

Dette er inngangen til hotellrommet vårt. Altså, jeg tror jeg aldri har sett noe søtere. For å komme til rommet måtte vi gå opp ca. 200 trapper, og det var veldig interessant å se hvordan folk bor her- i små, 3-4-roms-leiligheter delt på store familier, besteforeldre og oldeforeldre. Og en annen ting jeg merket var hvor lite jeg har trent i det siste #melkesyre.

Også har jeg fått litt brunfarge, jeg også! JEG!

Det første vi gjorde da vi kom hit var å skifte til badebukse og hoppe uti dette:

Og meg. Herregud, kjenner meg ikke igjen med det håret og full skjeggvekst. Noen andre som gjør??? Litt deilig å ikke bry seg så mye, ass. Pasta nå! Snakkes :*

Pisa

I dag har vi vært her.

Og gått rundt og spist pasta.
Hva mer har denne byen å tilby?

Bastia - Livorno - Pisa

Ferjeturen fra Bastia (Korsika) til Livorno (Italia) var smertefull, men nødvendig. Jeg hater ferjer, det er kanskje det kjedeligste i verden. Det handler bare om venting og dårlige sovestillinger. Også er det grusomt å våkne og vite det enda er 2 timer igjen. Òg 1% igjen på iPhonen #knowthefeel?

Ferja gikk til kai i Livorno, og let me just say- førsteinntrykket av italienerne er tommel opp; såå hjelpsomme og såå hyggelige. Òg de kan snakke engelsk! Pluss i boka. Hvertfall: så tok vi toget inn til Pisa, og let me just say (igjen)- italienerne kan fargekombinasjoner:

Hahahahaha tulla. Har du sett noen døllere og kjipere farger på et tog noen gang!? Følte som jeg var fanget i en sur gymgarderobe, eller noe.

Akkurat nå sitter jeg her. Fint? Hotellet vi bor på har en sykt fin bakgård (denne), og drinks are coming around the corner. Neida, men jeg er sykt sulten på pasta nå, så vi snakkes :*

Bastia

Det er så varmt nå at du ikke vil tro det er sand-t, engang (hehe)

Kjøpte meg en ganske sol-id t-skjorte fra Adidas i går (hehe lek med ord). Apropo sol: herregud, jeg smelter. Jeg tuller ikke, magen min er like rød som den røde boxeren jeg har på nå. Og apropo Adidas: hva har skjedd? Har bare plutselig byttet lag, jeg har jo alltid vært en Nike-fyr. Hipster-Gardi.

Det skjer mye i Frankrike for tiden; Tour de France er jo i gang, og det er kjempestemning i alle byene vi har vært i, òg det er nasjonaldagen deres i dag, og gjett hva: absolutt ingen stemning, hverken i gatene eller på pubene eller hvorsomhelst. Rart, kanskje det ble for varmt å gå i barnetog?

Her sitter jeg og blogger nå. Grunnen til at jeg poster bilde der fjeset mitt er dekket til er fordi jeg lar skjegget/barten gro nå, og jeg føler meg ikke noe pen med det på. Men det er så deilig å være på ferie og ikke bry seg så mye, så derfor har jeg bare utsatt shavingen. Håper franskmennene setter pris på det.

Italia i morgen! Hedda, vi skal møte fammen din der, btw! Hvorfor må være i Japan akkurat nå?

Ha en fin søndagskveld :)

Ajaccio

Ajaccio var storbyliv, hvite strender, storbyliv, havn fult av dyre yatcher, og enda mer storbyliv. Ja, en god blanding, egentlig.

Var en veldig koselig by med masse god stemning, spiste på noen supre restauranter og fikk kjent på livet i gatene. Og tips til alle dere som skal til Frankrike: husk ordbok. Altså, det er umulig å kommunisere med dem, de forstår absolutt ingenting og jeg bliiiiir så frustrert og sinna. "A bottle of water, please", og de: "QUE PASA!?!?". Jeg gir til slutt opp og ender opp med å si "ok, thank you", og de forstår ikke det engang heller.

Ikke verst å kjøre langs disse veiene :)

Gammern' med 2. gir opp alle bakkene, jarraaaa. Bilen vi leier har seriøst den minste motoren i verden. Vi måtte kjøre forbi en lastebil i oppoverbakke i 1. GIR!!!!!!!!!

Regn fra blå himmel. Her var vi på et sted kalt... Hmm, husker ikke helt... Åja:

:)
Nå har vi ankommet byen Bastia og skal være her i noen dager før vi tar ferja over til Pisa (!!!! Italy ass, noen som har vært der før???) og møter brosjan der. Det er hvertfall planen så langt!

Tiuccia

Ja, da fikk dere samme innlegg rett etter hverandre, men dere likte vel det?? (Rekk opp hånda den som leste det to ganger!!!! Hehe)

Og ja, bildene - dette var seriøst by the road, og vi hoppet ut og tok en liten dukkert. Noen som er jelly? Noen som er på jobb når de leser dette og er enda mer jelly???? Snakkes :-*

Porto

Trollveggen x 40.
Vi fortsetter vår biltur på vei til ukjente byer og steder, og har nylig overnattet i en by kalt Porto. Der fikk vi kjent på hvordan det var å leve på en slags campingplass fult av turister og franskmenn, og jeg vet ikke med dere, men jeg har faktisk hørt at franskmennene har et rykte på seg til å være ganske arrogante og sleipe. Vel, det ryktet stemmer, hvertfall det jeg har opplevd til nå ift service og høflighet. Dette hjelper da:

Ganske fint????? :-) bada der istad hehehe #justsayin

Jeg må noen ganger sette meg inn i bilen og skru på air condition på full guffe siden det er en syk varme her uansett hvor du går. Mens jeg sitter i bilen leser jeg en bok av Kjersti Annesdatter Skomsvold, "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg"- en rar, komisk og søt liten bok jeg fant da jeg lette etter noe lesestoff på Gardermoen.

Lunsjpause langs veien. Jeg er kjempefin, veit ass.
Nå fortsetter vi turen mot Ajaccio, en stooor by her på Korsika. Det er fortsatt steike varmt, gleder meg til å dusje på hotellet vi skal bo på. Og haha, dere kommer til å hate neste innlegg jeg legger ut... Snakkes da :-)

Porto

Trollveggen x 40.
Vi fortsetter vår biltur på vei til ukjente byer og steder, og har nylig overnattet i en by kalt Porto. Der fikk vi kjent på hvordan det var å leve på en slags campingplass fult av turister og franskmenn, og jeg vet ikke med dere, men jeg har faktisk hørt at franskmennene har et rykte på seg til å være ganske arrogante og sleipe. Vel, det ryktet stemmer, hvertfall det jeg har opplevd til nå ift service og høflighet. Dette hjelper da:

Ganske fint????? :-) bada der istad hehehe #justsayin

Jeg må noen ganger sette meg inn i bilen og skru på air condition på full guffe siden det er en syk varme her uansett hvor du går. Mens jeg sitter i bilen leser jeg en bok av Kjersti Annesdatter Skomsvold, "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg"- en rar, komisk og søt liten bok jeg fant da jeg lette etter noe lesestoff på Gardermoen.

Lunsjpause langs veien. Jeg er kjempefin, veit ass.
Nå fortsetter vi turen mot Ajaccio, en stooor by her på Korsika. Det er fortsatt steike varmt, gleder meg til å dusje på hotellet vi skal bo på. Og haha, dere kommer til å hate neste innlegg jeg legger ut... Snakkes da :-)

Calvi

Hei :)

ENDELIG WI-FI!!! (nei seriøst, det var det jeg tenkte)

Etter tre flyturer, en laaang biltur og altfor lite søvn, er vi endelig framme i Calvi, Korsika. Tre flyturer = 6 av- og påstigninger, og gjett hva: vi viste ikke legitimasjon én gang! Er ikke det rart? Måtte bare skrive det, siden det er ganske spesielt.. Men jeg hadde uansett sommerfugler i magen gjennom hele reisen, det merket nok både pappa og lillesøster, men også dere som har meg på snapchat, vel? Kom igjen, dere likte det.

Calvi er dødsfint (bilde 1 & 2), og er en liten søt by ved kysten av middelhavet og ligger omringet av stupbratte fjell, fortausrestauranter og dyre yatcher. Det er dødsvarmt her (jeg er allerede solbrent), og siden klimaet her på Korsika er så ekstremt fuktig, blir man til slutt nesten litt frustrert, haha.

Planen vår var å leie en bil (bilde 2) og kjøre rundt på øya til de mest kjente stedene. Utrolig spennende (og litt skummelt) å kjøre langs de tynne veiene midt på fjellet. Skal poste flere bilder senere siden alt er så fantastisk fint her.

Det jeg egentlig gleder meg mest til er å slappe av og få litt sol på den likbleike huden jeg for øyeblikket har. Annet enn det har jeg faktisk ingen store planer. Men bare det å nyte denne franske øya, gå turer, ta bilder, spise masse ute og bare senke skuldrene er vel en ganske god plan, det?

Og utrolig koselig at så mange har besøkt bloggen i det siste! Koselig med hilsener og tilbakemeldinger (hint hint)! Men jeg vil nok oppdatere litt oftere på instagram mens jeg er her nede, så det er bare å følge meg på 'gardfr' :) Og hvis noen lurer på hva "dobbel regnbue" er i bio'en min betyr, så er det et slags uttrykk jeg bruker når ting er virkelig bra i livet, eller når mennesker jeg er glad i gjør noe som betyr mye for meg, eller bare gjør meg glad.

Korsika feks, dobbel regnbue.

Sko-snakk

Oslo på sitt beste.

Lille Vinkel Sko på sitt aller beste.
Nei, ingen har kjøpt dem, men hver eneste 14-åring som stikker innom prøver dem og ler seg ihjel hver eneste dag, så jeg regner med at skoen (eller hva nå enn det er) kun er til for å trekke til seg kunder. De veier jo til sammen 5kg, så trening får jeg også mens jeg er på jobb #skalikkeklage. Noe annet som er populært i butikken er disse:

Birkenstock. Yay or ney?
Har blitt alle bloggeres favvo-sko i disse dager, så jeg måtte jo bare prøve dem:


Ignorer min XL-store stortå, men bortifra det; de funker jo de??? Eller? Diggere å gå med enn å se på, kanskjeKjøpte ny sekk fra zara i går! Fin??? Òg nye (RØDE!) sko. Falt for fargen (og prisen jeg fikk dem for hehehhheh)
Korsika rett rundt hjørnet!! IIIIIK 


hits