juli 2011

melancholia


Melancholia, en film så utrolig vakker, men samtidig så mystisk, sjelden og merkelig. Jeg tror jeg aldri helt skjønte hva den handlet om. Det er en film man bare må få med seg. Se den og prøv å forstå - om mulig.

3 måneder igjen
sydenvarme

Istad befant jeg meg på Huk sammen med Hanna og Marie, og vi holdte på å tørke ut der vi lå og tanet i solsteken. Virkelig så varmt, eller, uvirkelig varmt. Hvorfor syden når vi har Oslo? Vannet er forresten herlig.

/

På kvelden var det familiemiddag med grilling, prating og andre goder. Det er ekstra gøy når de voksne tilbyr deg et vinglass (eller to). Iskalde drinker og gjennsomstekte biffer er ikke feil.

livreddere
Ingen sommer uten.

twisted fantasy
Kanye West og George Condo har designet disse eksklusive skjerfene. Åhh, skulle gjerne hatt et.

så nær
Det å se alle rosene utenfor Domkirken istad, ga et veldig sterkt inntrykk. At alle de tusen menneskene som har vist sin støtte, sier litt om oss nordmenn. Jeg liker at vi står så sterkt sammen, at vi er så støttende. Dette er seriøse greier, og det viser de fleste av oss. Ikke alle, men. Folk kan finne på å skrive de mest useriøse ting på Facebook, og dele sine totalt uinteressante meninger. Hvorfor i det hele tatt gidde, man.

Byen med Hedda i dag. Vi er forresten naboer, noe som resulterer til mye sosialitet oss imellom. Jeg kan praktisk talt se på hva enn famillien til Hedda gjør til enhver tid. Ganske morsomt. Helt til jeg blir oppdaget. "ÅH, HEI! fin utsikt...idag".

dådyrGårsdagen med Hedda manglet ingenting. Kanskje krem, etter Heddas uheldige situasjon med blenderen. Dog man får aldri nok av smør. Nachos derimot har blitt mitt daglige måltid i det siste. Men hvem kan jeg klandre? Det er jo fantastisk! Like fantastisk som da Hedda skrek ut "DÅDYR!" da vi spilte Letra-Mix i går. Godt gjort.


igår idag
Middag med Julie i går kveld. Koste oss med øl, asparges, og snakk. "Amors Baller" er en virkelig dårlig film.


Akkurat nå blir det solskinn, bringebær, og Hedda. Pluss litt fløte og sukker, så snakker vi sommerkos.garni
Ville hatt hver eneste plagg i denne kolleksjonen.
Spring 2012

bunnløs sorg

Sitter i skrivende stund i bilen på vei hjem til byen hele verden snakker om. Jeg kan fremdeles ikke tro alt dette som har skjedd. Jeg er så lei meg ovenfor alle som har mistet en person i denne tragedien. Det er umulig å sette ord på en slik krise som har rammet oss alle. Alle de uskyldige menneskene som ble drept, og som opplevde dette marerittet, dere vil aldri bli glemt. Vi tenner lys for dere. Alle de uheldige pårørende, hvilken følelse dere må ha opplevd. Å miste en person man elsker.. nei, det er nesten ikke til å begripe.

God bless you guys.

amy winehouse er død
fy faen

tomme gater, tomme tanker
Det er faktisk helt ubegripelig. Det grusomme som har hendt hovedstaden, og den uforståelige situasjonen på Utøya. Det er vanskelig å tro. Alt står så stilt, alt er så uvitent, så taust. Hvem hadde vel trodd at dette skulle ramme oss? Koselige Oslo. Rolige Oslo. Jeg må innrømme at jeg har fått et nytt perspektiv på ting. Ikke på livet, men på hverdagen, og på ting som betyr noe. Det er som om vi fremdeles er i fritt fall etter et basehopp. Ingen vet hva som vil skje videre, men det kommer til å bli noe helt nytt. Og anderledes.

zå zykt zpennende

Fy faen som tiden flyr. Bare èn måned igjen av ferien, og jeg har gjort.. HVA!? Neida, har opplevd mye koselig; vært mye med familien, slappet av en del, spist mye junk, daffet til det EKSTREME, lagt meg sent, stått opp sent, og hevet telefonregningen min med 40%. Takk Telenor for oppmuntrende e-mailer. Jeg har spist for mye is enn det jeg vanligvis klarer å fordøye, fått store vannblemmer rundt rumpe-området grunnet all syklingen, opplevd nye sider av meg selv (hvem hadde trodd at DAMEFOTBALL er spennende?), spilt badminton i like mange timer (om mer) som syklistene i Tour de France sykler, og faktisk lært meg selv å like Tour de France (hehe), pluss mye, mye, mye annet rart. Blogging har ikke akkurat vært første prioritet. Jeg har sykt mange viktigere ting å gjøre....Nå drar jeg til Rema.


match

Mange har sine meninger om byen Molde. De sier menneskene er overfladiske, at byen er lite innholdsrik, og at det eneste store som har hendt byen, er deres populære bloggere. De har rett. Men byen er også utrolig vakker! (når sola titter frem) Jeg har alltid likt Molde. Byen er så liten og koselig, så idyllisk og så vakker på sin måte. Jeg elsker at de har Jazzfestival. Det e så utroleg stemning! Om jeg kunne bodd der? Ja, om Lars Tangen hadde kommet fra en annen by. Jeg har tross alt vært i byen hvert eneste år i hele mitt liv, så det er jo en liten del av meg. (å gud som jeg hater meg selv)I dag var det kamp mot Haugesund, og som alltid kommer Molde seirende ut. 3-1, yayyayyayya! Hvorfor fotball, sier du? Det er grunnet min fotballinteresserte bror. Han har tatt meg med på et dusin av kamper, og den dag i dag kan vi diskutere fotball i timesvis (eller, jeg ønsker (ikke)).fetter, meg, morfar, bror. guttaaaa

Fotballinnlegg er tingen!

bilfest

Jeg har ventet i spenning som en liten unge på lille julaften på denne Appen. Serriøst, det gjør alt mye enklere! Nå kommer dere til å svømme i blogginnlegg (i ett eller to ord Anja?) fremover. Er nå på vei til Moldekamp sammen med hele familien, kos! Skal selvfølgelig hilse fra min gode venn Solskjær om jeg ser han! Akkurat nå er det "Ring Meeeeg" av Gabrielle som gjelder i bilen. Morfar henger med begge henda ut fra vinduet, gæærnt. Snx.

liv

I dag var det liv i sentrum på Åndalsnes. Ikke med konkurranser, tivoli eller kjøpesentere (åh som jeg savner) , men med turglade mennesker, især turister, pent vær og jordbær-boder i hvert gatehjørne. Vi har spilt kort, spist god mat, sett mye ut på regnet, opplevd sentrum, gått fjellturer (kommer til det), kjøpt mitt første (norske) Cosmo bare for å lese intervjuet med Linnea Dahle, og møtt mange av mammas (gamle) venner. "Hei! Ååh, det er du som er Gard jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa". Dagene går fort, og glassene blir fort tomme. Når man bor i en by med om lag 3 000 mennesker, skal man grave langt i nøtta for å finne på noe "nytt" å gjøre. Jeg har opplevd virkelig alt her nede, men jeg blir aldri lei. Rart. Alle de mulige tingene å gjøre er haket av, så - hvorfor ikke invistere til et kjøpesenter? Innbyggertallet hadde steget det dobbelte, sikkert.

Tilbake til fjellturen.Lang historie kort: hvert år arrangeres det et løp om å komme raskest mulig opp på tid. I år ble jeg for første gang med (etter å ha rivd meg ut av senga), så jeg stod opp kl 0900, spiste en banan, møtte opp, og fant ut at det var avlyst. "Yess!", tenkte jeg. "Noo!", tenkte mamma. Men da jeg fikk høre at man kunne vinne 3 000 kr, begynte jeg å oppover - og jeg må, kjære lesere, si det var noe av det jæveligste jeg har gjort. FY. Jeg tror hjertet mitt var i ustand, siden det ville ikke stoppe å briste. Åhh. Jeg kom opp på en time og to minutter. Fornøyd? Å ja. Hva vant jeg? En rumpetaske:Jeg jogge ute med DENNE!? Haha, skjer ikke.

tenk brunt

Jeg har tenkt litt: har absolutt alle ungdommer et samme mål om å bli brun før ferien er over? Avlyse planer og arrangemanger for å sitte ute, enten med solkremen sin med solfaktor 2, eller med sololjen sin man har brukt massevis av penger på. Om alle vil bli brune, blir det jo nesten ingen bleke, sunne, friske, naturlige mennesker igjen! Jeg er en av dem, og prøver alt for å bli brun! Virkelig. Jeg har prøvd med å blande salt og vann, babyolje, cola (ikke spør), sololje, og sololje med faktor. Ja, jeg sitter her fremdeles seende ut som Dita von Teese. Så derfor, hvorfor ikke prøve å finne det ut?Meg i dag, på vei til butikken for å bruke hele formuen min på spraytan og selvbruningskrem. Og om du lurer: det er solen som får meg til å se ut som en blek fisk. Mer rosa enn hvit, egentlig.

Uansett, her er hva jeg prøvde:Sololje med faktor, helt vanlig sololje, og solkrem.Denne kjøpte jeg i dag, og jeg har allerede blitt glad i den. Jeg pleier vanligvis å ikke stole på Garnier-produkter, siden det finnes så jævelig mye tull (svamp til å gjøre huden renere, jeg mener, virkelig?), men denne likte jeg veldig godt! Jeg ble så glad i den, at jeg smurte på to lag etter tjue minutter. Jeg bare følte det funket, og det gjorde det! Faktisk. Jeg er litt brunere. Ikke Stella Mwangi-brun, men brun-ERE.  (hvem er det jeg lurer?)Denne kjøpte jeg i fjor. Den er bare skummel. Jeg hadde den med meg til Roma, smurte den over hele meg, og håpet på en fin, naturlig brunfarge. Dette hendte:Oiii ja. Det er en grunn til jeg aldri har lagt ut det bilde her. Ikke kjøp denne! Med mindre du bare skal bruke den til leggene dine. Da funker den, faktisk.
Også solkremen. Jeg føler det er så kjedelig. Man smører det rundt på hele kroppen, og venter på hva? Beholde den hvite, ekle, udelikate fargen på kroppen din? Neida, jeg skjønner de som vil være Nemi-hvit smører seg inn med denne her (bare i faktor 50+), men hvordan skal vi andre bli brune? Solarium sa du? Er ikke det litt juks? Jeg har tatt det èèèèn gang, og etter en uke fant jeg ut hva som hadde endret seg: mer fregner. HEIA GARNIER! ... bortsett fra svampen.

7
jeg elsket den

varmeSol i dag. Det gjorde dagen, serriøst. Uten sol her nede er som brød uten smør. Det funker bare ikke. Jeg takker meg selv mye for at jeg tok med sykkelen. Jeg bruker den absolutt hele tiden. I dag har vi cruiset rundt i sentrum, kjøpt softis, vært på Cubus (seier), tæna, og vært på utkikk etter engangskamera i flere butikker, men ettersom jeg har fikset en sånn effekt på kameraet, så ligner bildene jo en smule på engangskamerabilder, eller hva? Driter i engangskamera da.Åndalsnes by ligner mer på en forlatt by enn en perle. Men det er det som gjør den så fin. Ingenting blir noengang erstattet eller endret på. Det gode gamle står, og det liker jeg veldig godt. Akk spindelvevene i dørkarmene kunne vært fjernet...Åndalsnes har verdens fineste landskap. Det er som et maleri i hvert hjørne.schwesterDenne skal vi se etterpå. Dagen etter premieren, det er imponerende! Rauma Kulturhus in my heart.Også var vi innom Cubus, og jeg fant det mest fantastiske kjedet:

nysommerStikker til Romsdalen med hele familien. Blir der i to uker, og det kan bli lengere ettersom at yr.no har rett. Den beste ferien er nesten å være på et annet sted enn hjembyen din, og ha sol hver dag som går. Gleder meg til å bruke sykkelen min, rade fotballbanen, gå opp fjelltopper, besøke morfar, shoppe på Cubus, G Sport, og Bunnpris, dra på Moldekamp (du vet, de leder tabellen), og bade i det iskalde vannet rett etter middag. Peace!God ferie videre!

statusmorgen

Jeg har hatt meg en fantastisk morgen med sol på verandaen, smoothie på kjøkkenet, og en ferdigpakket bag i bilen. Før jeg drar tar jeg alltid meg en daglig svipptur innom Facebook og leser noen superinteressante statuser på Facebook. Her er noen:

fuck den nye facechatten!  Ja, livet blir ikke mer grusomt enn det., blir det? Altså, hvem bryr seg? De fleste personer prøver å unngå den, mens andre faktisk blir plaget av den. Hjerteskjærende.

What goes around, comes around ;))))))))  Dette har vi jo aldri hørt før. Det verste er det megalange blunkefjeset på slutten av teksten. Som om personen kommer med et tips. "Da vet du det :)"-liksom.

Please, come back for fucks sake < 3  Hahaha, ok. Dette er jo utilpassende på... hvem som helst, når som helst, egentlig. Hvem vil skrive noe slikt? Jeg mener. Personen trygler og ber, som om folk skal kommentere støttende til personen. HVA er passende å skrive? "Håper han kommer tilbake ;-)" HAHA

ELSKER sommeren som enedelig er her!  Hææ? Nåå? Men, hvor?! Elsker de som påminner meg om at sommeren er i gang :)

Jeg har på meg noen briller, ikke hvilke som helst, men noen ALLE IDAG kommer til å elske!  Jeg er lei av Harry Potter-statuser. Hva enn de gjør, gjør de bare alt verre. Se den etter premieredagen, hallo. Den vil ikke endre seg. No biggy.

Ja, jeg setter hjerte rundt Facebook. Jeg hater at jeg elsker det, men serriøst, det er så smart. Hva skulle vi gjort på nett uten det? Istedet for å lese om kjendiser på nett, leser du heller om din egen liten verden, liksom. Poetiskkkkk. Yesss.

 

drawHar ikke tegnet på hundre år, godt å få i gang hånda igjen. (HOHOHOHOHO)


Disse tegnet jeg i full fart. Mye farger, hentet inspirasjon fra catwalken og butikker.


Når jeg er ferdig med videregående, vil jeg bruke kunnskapen min videre. Studere motehistorie i New York, gå på folkehøgskole på tegneserielinja i Hedmark (stor tvil), jobbe i klesbutikk, eller bare reise til Stockholm og studere journalistikk. Jeg vet ikke hva jeg vil. Kanskje jeg burde. Hva enn nå det blir, så er det hvertfall en start. Må prøve meg fram litt. Ta litt sjanser. Akk New York hadde vært en drøm.

varme dråper

Jeg tror aldri sommeren har vært så avslappende før. Jeg bare slikker sol, ser på TV-serier, henger i byen, spiser masse is, sover, leser, og sitter i bil. Mye bil. Jeg overser alle pliker som må gjøres, og fokuserer bare på å slappe av og kose meg hver dag. Jeg vet, jeg slapper av mye, men dette jo er tiden å gjøre det på? Når skoleuken er i gang, er målet mitt å ikke hoppe ut av vinduet. Da må jeg bare begrave ordet "avslappning", og plante ordene "stå på" og "ikke gi opp" istedet. Og jeg er så dritt lei folk som maser og spør meg om jobb-fronten og hvordan det går med lappen. "Det er bare å hoppe i det, vettu ;-)" - sier dem, og gir meg hundre blunkefjes og et klapp på skulderen. Slapp av! Jeg har god tid, vi kommer ikke til å dø i 2012 uansett.

Hverfall, byen i dag, Åndalsnes i morgen. (Åndalsnes = Molde). Jeg tok en (gratis) kaffe sammen med Anna istad, og sjekket det enorme salget som befinner seg overalt i Oslo for tiden.Det pussige er ikke hvor billig ting er, men hvor fort været forandrer seg. Vi masjerer inn i H&M med sol i våre fjes, og møter et "The Day After Tomorrow"-vær når vi kommer ut igjen. Jeg hadde på meg en shorts jeg lagde meg i dag morres, og alle så på meg med et "hva tenkte du på da du gikk ut av døra?"-blikk. Jeg hadde så lyst til å slå mitt verdifulle kamera på de verdiløse menneskene. (det var tull)

Btw, ser dere på Sommertid? Det er så tragisk.

lystahh, for noen fine klær fra Topman, verden er urettferdig...

Jeg vet jeg skifter bilde på headeren oftere enn jeg poster innlegg, men, jeg bare er så lei. Orker liksom ikke. Jeg blogger bare om det virkelig skjer noe, og jeg antar at du er like lei av meg til å lese "SÅ deilig med sommerferie! Nå skal jeg sole meg og bare CHILLE MAX 100000%. Her er noen bilder av meg som soler meg"? BloggNorge, jeg elsker det.

beyoncé comebackvakkert, men ikke så veldig imponerende. 

blikkfang

I de siste døgnene har jeg prøvd å unngå facebook, blogg, og nyheter så mye som mulig. Det eneste folk legger ut av bilder, artikler og innlegg, handler BARE om festivaler. "Takk for et supert opphold til alle de tohundre vennene mine! ...og de trehundre andre jeg ble kjent med!". Jeg blir lei! Hvorfor? Du kan jo lure. 80% av vennene mine har faktisk vært på festival i sommer. Jeg hater dere (for det). Dere får min ferie til å virke.... kjedelig, uinteressant og kjedelig. Nevnte jeg kjedelig? Ja, jeg er litt misunnelig. Festivaler overgår alt! Fuck. Jeg skulle tatt ut totusen kr fra pappas konto da jeg sa jeg skulle kjøpe is til hele familien. Han hadde sikkert ikke merket det.

Da jeg våknet opp i dag tidlig etter en lang Sandra Bullock-drøm, hadde jeg som mål for dagen å ikke se på Tour de France, blogge om mitt kjedelige liv, eller å se på episoder fra "Frustrerte fruer" sesong 1. Så jeg dro til byen, oppdaget salget, og jeg var solgt. SÅ MYE FINT.Disse skoene skriker "wow". De fantes i lime-grønn også, men det ble too much. Jeg hadde ikke forventet at H&M hadde dratt tråden så langt. Før kjørte de så safe, med bare grå, hvite og blå t-skjorter med stygge print. Nå har de begynt med farger både på sko og vesker. Tommel opp!

Tok bilder av alle de kule plaggene som hang på salg, og jeg endte opp med tjue bilder. Sykt mange blikkfang, bare synd jeg er blakk. Hvor mye får dere i feriepenger, egentlig? Må ta en alvorsprat med paps.Jeg tok mine lange ben videre og møtte familien. Visste dere at Paradise-Nicholas har farget både hår og øyenbryn sort? Lars Tangen-look-a-like, liksom. Så han i dag med den svette, udefinerbare stilen hans. Hadde så lyst til å gå bort til han og si "eh, det der er ikke et pent syn".

Du vant 150 000 for faen, kan du ikke bruke de på noe bedre? Som en tur langt vekk.hmNå kommer Kristine over en tur for å underholde meg med sine triks. Jeg forventer hårshow, syke historier, og imponerende korttrisk. Åh, hvorfor finnes det ikke bare en vinbutikk i nærheten?

BA5E

I dag strålte det endelig over Voss! Solen koker, skuldrene lenes tilbake, solbrillene og shortsen kommer flittig til bruk, hendene henger ut av vinduet, og lyden fra kameraet som klikker som trommevirvler på 17. mai. Minnekort fult, ja.Istad så vi på BASE-hopping noen minutter unna campingen. Synet av de som hoppet var helt utrolig. Alle som hoppet ut av fjellveggen, la seg på luften, og til slutt løsnet fallskjermen - at de klarer det?? Jeg mener. For et adredalin-kick du må få.MEN - jeg fikk sjansen til å fly med helekopter da. Det var nesten like sykt. Jeg har gjort det før, men nå som det var fjell på hver side av meg, var det en helt ny opplevelse. Må prøves! Kjør retning mot Voss, se på utkikk etter store gressletter og sylbratte fjell, så finner du det.Pappa sitter nederst i høyre hjørnet med en turkis t-skjorte.... verdt å få med seg.

Her hoppet de ut. Noen tok bilder. Andre hakket tenner. Jeg gispet.

Selvfølgelig tok jeg med søstra mi. Hadde ikke klart å gått ombord uten henne............ Hun hadde faktisk ikke på seg seler. Hun holdte på å dø.

Etter dette dro vi for å se på elvepadling, den ekstreme utgaven. Say no more:Han døde (i mitt hode).

Nå hadde det vært godt med litt vin...... i begerglass.

voss, foss

En hilsen fra Voss fra campingvognen til bestefar. Jeg har det utrolig bra her i Voss, og det er utrolig mye å finne på - til tross for at det er overskyet og regn hele tiden. Da vi ankom Voss, bestemte vi oss for å campe på et sentralt sted, fult av liv, og til en billig penge. Vi kunne seriøst ikke valgt et bedre sted å campe. Jeg har både strøm og internett (!!!!!), noe jeg virkelig ikke hadde regnet med. Nettet og jeg er ikke akkurat på banelengde, så det kobler seg av og på hele tiden. Uansett, jeg er glad for at jeg har god tid. Frihet til å gjøre hva som helst, når som helst. I skrivende stund må jeg si jeg er glad jeg ikke dro på festival i år. Hadde bare ikke taklet all stresset. Jeg skal nok dra neste år, men da skal alt planlegges på forhånd først.

Apropo planlegging; hvor sykt er det ikke å møte på en god venn fra skolen på Ekstremsportveko på Voss? Jeg mener, hva er oddsen? Sigrid har vist meg hele byen (på rundt et kvarter), introdusert meg til noen livsglade Vossafolk, og tatt meg med på noen syke events. Hehe. I går stod jeg på første rad på BigBang konsert. Der ble det liv!

 

the cribretro

Legger ut bilder fra konserten:kickHaha, vi spiste såå mye gratis mat som JEG fiksa. Jeg stod i matkøen, og når noen i kassa sa "noen som bestilte nacho?!" eller "noen som bestilte laks?", så, ja, dere kan jo gjette hva jeg sa? Selvfølgelig skrek jeg "JA, den er min!" når alle de andre i køen holdt kjeft. heheheee

hits