mars 2014

Det kan jeg meget godt li'Det er dette det går i om dagen. Grilling på skolen kan denne gutten venne seg til-- og varmen.

I mellom lunsjtimene skjer det derimot mye på skolen, og i det siste har vi designet vår egen lampe. Det har jeg funnet ut at ikke er en enkel sak, da det er mange trinn, tusenvis av vinkler som må finnes og hjørner som må pusses, så ingenting er gjort i en fei. Jeg vil si jeg er nokså nazi når det kommer til punktlighet og det essensielle, ergo ting tar tid. 

I prosessen. 
Er enda ikke helt ferdig. 

Legger ved noen bilder av København-turen jeg var på for to uker siden :) Verdt å dele.København på en lørdag.
En by jeg definitivt skal besøke igjen. God tid, fantastisk mat og fint vær, yes. Shoppingen her var formidabel.
Masse fint og mye å utforske. Ikke bare hos motehusene, men nesten flesteparten av butikkene hadde et gjennomført tema, med kult interiør og lekkert design. Presisjon er ordet. 

Illums Bolighus

& Other Stories
Så fantastisk mye fint her-, gode materialer og kule snitt, samt digge priser.
..... til damer. Klart det ble med ei litta handlepose med hjem!

Digg brunsj på 42 raw.
Food is a performence, sies det. Jeg kunne ikke vært mer enig.
Byen lever for bakverk, bærekraftig og økologisk mat, bravo! For !, maten var fantastisk, nesten så jeg tok med et brød hjem.Hygge. Et sted mellom koselig, vennlig og avslappet.
Vi fikk noen solrike dager som var ekstremt deilig. Amagertorvet (over) er fin plass til å slappe av og se på mennesker.Sykkel ruler her.
Sykkelfelt på hver eneste flate gate i byen. Nesten flere sykler som lå langs veikantene enn det var folk som syklet, hehe. Var kult å se, det, og at sykkelfelt har et eget trafikklys.København, det kan jeg meget godt li'!
Hilsen Anna og meg :)


:)

Lyse morgener på vestlandet om dagenNy frisk duft fra ck 

Skål!


HytteNå fikk jeg plutselig lyst på hytte på Jæren.
Nærmere bestemt på Ogna, der disse fantastiske boligene ligger. Oppdaget dem da jeg så på mitt nye favoprogram på TV for tiden; Solgt! på NRK. Se! Bra TV.
Arkitekt: Torgeir Norheim. MIMIR, inc


Gravity

'Gravity' er kanskje den eneste filmen jeg har sett der jeg i etterkant har tenkt "shit, denne må jeg se igjen, sånn, i morgen", for wow, litt av en film, ja. Ok, det er ikke så viktig å skrive hvor mange ganger jeg nå har sett den (3), for jeg er uansett bombesikker når jeg skriver at dette er en film du bare få med deg! - på kino, absolutt helst på kino. 3D har aldri vært bedre, eller passet bedre til en film før. Si ifra når du har sett den, da :)


~

Hay


Bøker

Gode, inspirerende og solide bøker får man aldri nok av.
Jeg har 3 stk. som er absolutt best på sitt felt, noen jeg ikke klarer å legge fra meg. 

Moderne Hus, Spektrum
Denne 5 kg. tunge boka viser arkitektur og interiør på sitt aller beste. Jeg kan bla opp på en helt tilfeldig side, og boom - jeg vil mest sannsynlig like det. Av dens 1055 sider, er det faktisk vanskelig å finne et hus/rom jeg ikke syns er noe fint. Selv om tittelen på boka er Moderne Hus, er det så mye, mye mer enn bare hvitt, grått og treverk. En god blanding av det aller meste, vil jeg si. Det var vanskelig å kun velge noen enkelte sider, for jeg kunne vist dem alle.
Husk en god sekk hvis du skal kjøpe den eller låne den på biblioteket :) Tror de har den der. 

LOFTS, FKG Spektrum
Du skal lete lenge etter en finere bok enn denne. Den er bare helt genial, det kryr av smarte løsninger og fantastiske rom. Moderne leiligheter i gamle industrilokaler er temaet, og noe jeg gjerne kunne flyttet inn i. Absolutt noe for enhver smak, mye forskjellig. Boken tilbyr geniale løsninger, og viser prosjekter fra hele verden- fra urbane til rurale områder.

Jeg fant min på biblioteket og falt pladask. Anbefales!

Modern Furniture - 150 Years of Design, H.F. Ullmann.
For en ung møbeldesign-student er denne boka midt i blinken. Den viser et retrospektiv av de viktigste utviklingstrekkene og høydepunkter i møbeldesign de siste 150 årene. Mye fokus på individuelle perler, men også berømte produsenter som har i stor grad påvirket hjemmene våres og møbeldesign den dag i dag. 


hits