februar 2016

Rom


Morgensol
som smyger seg inn mellom blå gardiner

Februarvind
som siver gjennom veggene og sender lysstråler som scanner formene i rommet

Et kvadratisk rom med høyt tak
omringet av mange små, kvadratiske og rektangulere

Noen skritt unna, et kjøkken, og et bord med en regnbuefarget duk
og bokstavmagneter som har gått seg vill på kjøleskapet 

Småkommentarer, rullende øyne
småfeil det er en fryd å plukke på, men som er et minefelt å nevne, gitt reaksjonen nylig

Tiden står stille nå, 
når dette innlegget er ferdig er den igang igjen

Man får virkeligheten slengt i trynet

Det er vanskelig å henge med i tiden
heldigvis henger vi sammen i den

Pust


 

Pust ut

Ikke som et sukk, av avmakt eller engstelse,
men mer som en pause, pause fra akkurat nå

Så jeg kan se deg
dine farger, former, lyder og bevegelser

Et lite pust,
i form av tanker og følelsen av levd liv

Tanker om valg og tilfeldigheter, et unikt mønster
som har ført oss sammen

Varme


 

Kruset står tomt, klart, ved siden av kaffetrakteren som allerede er i gang. Sitter ved bordet på kjøkkenet, lyset fra datamaskinen er det eneste som holder lys i rommet. Huset vi bor i her i Stockholm er iskaldt, som om den eneste varmen i huset er ni menneskekropper og våres aktiviteter. Men om morgenen, ingen bevegelse, ingen friksjon. Akkurat nå sitter jeg inntil en ovn som er på full guffe, men som ikke innfrir da mine forventninger til styrke 9 er høyere enn det den er nå. Likevel vinner den kampen om varmen over ullgenseren og stilongsen jeg har på. Kjøkkenet rent, alle kopper og tallerkner, matrester og kartonger er omhyggelig fjernet. Denne ensomheten liker jeg. Selv i dette kalde huset har jeg likevel kontroll på alt rundt meg. Det er trygt, ingenting kan gå galt. Kaffen har blitt ferdig i mens jeg har skrevet dette innlegget. Varme i koppen, snart i kroppen. En varme å fokusere på.

Lirke

Lirke er en multi-funksjonell benk med et lite, bevegelig sidebord, som kan brukes til skriving i notatbøker, maskiner og holde diverse gjenstander. Benkens allsidighet og enkle kontruksjon gir brukeren et personlig preg ved å tillate dem enkelt å posisjonere sidebordet til deres komfort. Lirke ble født i et studentmiljø, og ble utviklet med sikte på å gi bedre arm-støtte til både høyre- og venstrehendte under forelesninger. Lirke er en ideelt møbel for skole, hjem og kontor, og vil gi rommet en leken tilstedeværelse.

Hjemmelaget, da blir den litt ekstra spesiell. Litt fint, det å se den forvandles fra en skisse i en tegneblokk til den står oppreist, klar. Se hvordan ting funket/ikke funket. Den er perfekt uperfekt.

Februar


 

Stockholm. 
Møbelmesse neste og en skrekkblanda fryd i kroppen. Jeg gruer meg, gleder meg, så mange dommer som skal felles foran svensker og bransjefolk. Med andre ord, en litt spicy lapskaus. Spent, gira, nervøs, sug i magen. Prosessen med å lage et møbel er lang, og denne gangen så lang at jeg har de siste ukene blitt akutt kvalm om noen spør meg om møbelet mitt. Jeg prøver derfor å tenke og fylle tiden med noe annet.

Men så er jeg likevel på messen med noe å formidle, ikke bare for å være synlig. Det å få stille ut et møbel er ganske unikt. Synes denne verdenen er spennende, inspirerende, intens, uforutsigbar. Spent på hvor veien fører videre når universet utvides, om/når jeg skal kombinere dette med noe annet. Jeg er veldig borte når jeg er borte, så en drøm er å skrive i lange strekk, om drømmer og framtid, rett fra hjertet, fra toppen av hodet sammen med deg. Litt annet enn å male finérplater med vannbasert hvitmaling, det er jeg ganske drilla på nå.

hits